Milujeme nepečené cukroví, jeho příprava je snadná a rychlá. A když náhodou někdo cukroví sní dřív, není problém přidělat další várku.

Ingredience

250 máslových sušenek
150 g rýžových burizonů
1 plechovka kondenzovaného slazeného mléka (salko)
125 g másla
40 g kakaa
Náplň:
400 g bílé čokolády
50 g másla
150 g čokoládových kuliček (oříšků v čokoládě)

1. Máslové sušenky rozdrtíme najemno pomocí válečku nebo je rozmixujeme. Nasypeme je do mísy a promícháme s burizony a kondenzovaným mlékem. Necháme asi 10 minut odležet.

2. Poté přidáme změklé máslo a kakao. Vypracujeme na pevnou hmotu, kterou vtlačíme do pekáčku (o rozměrech 22x32 cm) vyloženého pečicím papírem. Necháme zatuhnout v chladu.

3. Čokoládu rozpustíme na horké vodní lázni, přidáme máslo a mícháme, dokud se obě hmoty nespojí. Pak ji rozetřeme na ztuhlou hmotu v pekáčku. Čokoládové kuličky vtlačíme do náplně a necháme zatuhnout. Před podáváním nakrájíme na kousky.