Cizrna neboli římský hrách je dokonalý příklad toho, že za málo peněz vykouzlíte neskutečně dobré jídlo.

Ingredience

300 g suché cizrny (nebo 800 g konzervované)
sůl
2 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce kari
150 ml rajčatové šťávy passaty
3 mladé cibulky
2 zelené chilli papričky
mletý černý pepř

1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody a necháme nabobtnat. Druhý den ji uvaříme v osolené vodě asi 30 minut doměkka. Vodu ze 3/4 slijeme a zbytek uschováme.


2. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. V kastrůlku rozehřejeme olej a česnek s cibulí na něm orestujeme. Když zesklovatí, přidáme kari koření, zalijeme rajčatovou šťávou a přidáme cizrnu i s vodou.


3. Společně vaříme za občasného míchání asi 20 minut na mírném plameni, dokud vše nezhoustne. Nakonec přidáme nakrájenou cibulku a zelené papričky na kolečka. Krátce povaříme, dochutíme solí i pepřem a podáváme.

  12:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:43