Připravit skvělý cheesecake je tak trochu věda. Musíte vsadit na kvalitní suroviny i trpělivost a výsledek bude neodolatelně dobrý.

Ingredience

Kandované citrony:
100?g krupicového cukru
2 bio citrony

Korpus:
150?g máslových sušenek
4 lžíce mléka
50?g másla
1 lžíce strouh. citron. kůry

Náplň:
250?g mascarpone
125?g čerstvého sýra (lučina)
300?g zakysané smetany
150?g moučkového cukru
1 sáček vanilkového cukru
2 lžíce citronové šťávy
15?g želatiny
lístky meduňky na zdobení

1. 150?ml vody a cukr vaříme na mírném ohni za občasného míchání asi 5 minut. Do cukerného rozvaru přidáme na tenké plátky nakrájené citrony a zvolna vaříme 20 minut. Dáme vychladnout. Citron vyndáme a necháme do 2. dne schnout.

2. Sušenky rozdrtíme a zalité mlékem necháme asi 10 minut odležet. Přidáme rozpuštěné máslo, citronovou kůru a vy-pracujeme pevnou hmotu, kterou vtlačíme na dno a do stran koláčové formy. Korpus necháme ztuhnout v chladničce.

3. Mascarpone smícháme se sýrem, zakysanou smetanou, oběma druhy cukru a citronovou šťávou. Želatinu necháme ve100?ml studené vody 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejeme (nevaříme) a vlijeme do náplně, kterou nalijeme na korpus ve formě. Necháme nejméně 4 hodiny ztuhnout. Zdobíme kandovanými citrony a meduňkou.

Další skvělé recepty najdete v speciálu Můj svět - Pečeme na víkend, který si můžete objednat na www.send.cz/mujsvetspecial

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 10:05