Připravte si tradiční cibulovou polévku z Podkrkonoší.

Ingredience

4 cibule
40 g sádla
1/2 lžičky drceného kmínu
40 g hladké mouky
1 lžíce octa
1000 ml vody nebo vývaru
sůl
mletý černý pepř
4 krajíčky toustového chleba nebo bagety
2 lžíce nastrouhaného tvrdého sýra
petržel na ozdobu

1. Cibule oloupeme, překrojíme na poloviny a nakrájíme na úzké měsíčky. V hrnci rozpustíme sádlo. Vsypeme nakrájenou cibuli a kmín a restujeme až cibule zesklovatí. Cibuli zasypeme moukou a opečeme dotmava.


2. Cibuli zalijeme octem, rozmícháme a necháme chvilku svařit. Pak přilijeme vodu nebo vývar, osolíme a opepříme. Znovu přivedeme k varu a na mírném ohni vaříme 15 minut.


3. Krajíčky chleba opečeme nasucho na pánvi nebo v troubě pod grilem. Posypeme je nastrouhaným sýrem a usekanou petrželkou. Hotovou polévku rozdělíme do misek a doplníme toustem se sýrem.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 10:35