Chřestová sezona je krátká, využijte ji na maximum.

Ingredience

150 g zeleného chřestu
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
šťávu z 1 citronu
100 g slaniny
8 plátku velkého toastového chleba
4 lžíce lučiny
hrst rukoly
100 g čerstvého kozího sýra

1. Zelený chřest osolíme, opeříme a opečeme ho na rozpálené pánvi s olivovým olejem. Na závěr pokapeme citronovou šťávou a asi minutu prohazujeme po pánvi.


2. Plátky slaniny rozložíme na suchou pánev a seškvaříme je dokřupava.


3. Chléb opečeme, 4 plátky lehce potřeme lučinou a rozdělíme na ně rukolu, plátky kozího sýra, plátky slaniny a chřest. Přiklopíme druhým plátkem chleba a podáváme.

  11:00,  aktualizováno  26. března 2019 10:50