Ingredience

Dresink:

2 žloutky

150 ml olivového oleje

2 ančovičky

2–3 lžičky dijonské hořčice

1 stroužek česneku

šťávu z 1 citronu

1 lžíce strouhaného parmazánu

Salát:

1 francouzská bageta

olivový olej na zakápnutí a opečení

400 g kuřecích prsou

sůl

čerstvě mletý barevný pepř

2 hlávky římského salátu

50 g parmazánu v celku


1. Nejdříve připravíme dresink. Žloutky vyšleháme v mixéru s olejem do konzistence majonézy. Pak přidáme ančovičky a znovu promixujeme. Nakonec dochutíme hořčicí, utřeným česnekem, citronovou šťávou a parmazánem.


2. Bagetu nakrájíme na tenká kolečka a pokapeme olivovým olejem. Vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a opečeme dozlatova.


3. Kuřecí prsa mezitím osolíme a opepříme z obou stran. Pak je opečeme z obou stran v pánvi na rozehřátém oleji. Maso necháme zchladnout a nakrájíme na plátky (nafilírujeme).


4. Salát omyjeme a necháme okapat. Poté ho natrháme na kousky a dáme do misky. Promícháme ho s hotovým dresinkem. Salát rozdělíme do mističek a doplníme masem. Nakonec posypeme parmazánem a krutony.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:12