Ingredience

1 svazku petrželové nati

1 svazku pažitky

1 svazku šalvěje

200 g cherry rajčátek

900 g brambor

sůl

2 vejce

300 g polohrubé mouky

150 g másla


1. Bylinky omyjeme a nasekáme nadrobno (polovinu lístků šalvěje necháme stranou). Očištěná rajčátka rozpůlíme. Brambory omyjeme a ve slupce uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme a nastrouháme najemno do mísy. Přidáme vejce, mouku, bylinky, sůl a vypracujeme vláčné kompaktní těsto.


2. Na pomoučněné pracovní desce z těsta vyválíme užší válečky, které rozkrájíme na menší kousky. Noky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 7 minut, nebo dokud nevyplavou na povrch. Pak je vyjmeme a necháme okapat.


3. V kastrolu rozehřejeme 100 ml vody, přidáme máslo, zbylé lístky šalvěje, rajčátka a na mírném stupni vaříme asi 4 minuty. Omáčku dochutíme solí a podáváme s noky.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:12