Ingredience

100 g bulguru

250 ml zeleninového vývaru

1 červená paprika

1 červená cibule

100 g řapíkatého celeru

1 vejce

4 lžíce strouhanky

1 lžička mleté papriky

sůl

čerstvě mletý černý pepř

100 ml řepkového oleje

Na dip:

1 salátová okurka

250 g bílého jogurtu

1 stroužek česneku

1/2 svazku kopru

sůl

čerstvě mletý černý pepř


1. Bulgur nasypeme do misky, zalijeme horkým vývarem, zakryjeme a necháme alespoň 15 minut nabobtnat. Papriku, cibuli a řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na velmi drobné kostičky. Zeleninu vmícháme do bulguru, přidáme vejce a strouhanku a ochutíme paprikou, solí a pepřem. Dobře promícháme a necháme odležet.


2. Mezitím připravíme dip. Okurku oloupeme, střed se semínky vykrojíme a zbytek nastrouháme do mísy. Přidáme jogurt, prolisovaný česnek a najemno nasekaný kopr. Podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.


3. Z bulgurové směsi vytvarujeme karbanátky. V pánvi rozehřejeme olej a na mírném ohni smažíme karbanátky z obou stran dozlatova. Podáváme je s okurkovým dipem.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 17:51