Bramborová roláda je skvělé bezmasé jídlo, které si zamilujete.

Ingredience

800 g brambor
2 vejce + 1 vejce na potření
300 g hrubé mouky
100 g krupice
sůl
2 lžíce rostlinného oleje
1 cibule
500 g baby špenátu
1 stroužek česneku
špetka mletého muškátového oříšku


Dohotovení:
2 cibule
hladká mouka na obalení
sůl
rostlinný olej na smažení

1. Brambory ve slupce uvaříme doměkka, necháme je vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme najemno. Postupně do nich zapracujeme vejce, mouku, krupici a sůl. Hotové těsto necháme chvíli odpočinout a pak z něj vyválíme plát o tloušťce asi půl cm.


2. Na oleji opečeme nadrobno nasekanou cibuli a přidáme špenát. Promícháme a necháme ho zavadnout. Přidáme prolisovaný stroužek česneku, muškátový oříšek a sůl. Směs důkladně promícháme a necháme trochu vychladnout. Rozetřeme ji na vyválené těsto a zatočíme do tvaru rolády. Konce pevně zmáčkneme, aby se náplň při pečené neuvolnila.


3. Roládu položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Mezitím nakrájíme cibuli a obalíme ji v mouce se solí. Na oleji ji opečeme do křupava. Hotovou roládu nakrájíme na plátky a zdobíme křupavou cibulkou.

  11:00,  aktualizováno  31. března 13:43