Ingredience

400 g brambor

sůl

150 g žampionů

150 g klobásky

60 g anglické slaniny

80 g čedaru

olivový olej

50 ml zakysané smetany

8 vajec

mletý černý pepř

petrželka na ozdobu


1. Brambory ve slupce omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka. Necháme je zchladnout, oloupeme je a nakrájíme na plátky silné asi 1 cm.


2. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, klobásku na kolečka, anglickou slaninu na nudličky. Čedar nastrouháme nahrubo.


3. V rozpálené pánvi orestujeme nasucho slaninu. Pak přilijeme 2 lžíce oleje a přidáme žampiony, klobásku a brambory a opékáme asi 5 minut.


4. Mezitím promícháme zakysanou smetanu s vejci, solí a pepřem. Směs nalijeme do pánvičky a dáme zapéct do trouby rozehřáté na 200 °C asi na 10 minut. V polovině zapékání omeletu posypeme nastrouhaných čedarem a dopečeme dozlatova. Před podáváním ozdobíme petrželkou a rozkrájíme na porce.


  8:18,  aktualizováno  25. března 2019 18:59