Neděle je ideální den na přípravu lahodného dezertu. Vyzkoušejte borůvkový cheesecake, je neodolatelný.

Ingredience

Nepečený korpus:
130 g kakaových Bebe sušenek
65 g másla
1 balíček vanilkového cukru
4 lžíce medu
rostlinný olej na vymazání
moučkový cukr na vysypání
Náplň:
250 g polotučného měkkého tvarohu
250 g smetanového sýra (lučina, žervé, mascarpone)
kůra a šťáva z 1 limetky
1 balíček dortové želatiny za studena Dr.Oetker
Borůvkové pyré:
200 g čerstvých borůvek
2 lžíce medu
Dohotovení:
borůvky
jedlé květy na ozdobení

1. Sušenky rozdrtíme najemno, smícháme je se změklým máslem, vanilkovým cukrem a medem. Zpracovanou hmotu natlačíme na dno dortové formy vyložené pečicím papírem, kterou předtím ještě po stranách vymažeme olejem a vysypeme moučkovým cukrem, a lžící uhladíme povrch.

2. Tvaroh smícháme se sýrem, přidáme šťávu a nastrouhanou kůru z limetky. Dortovou želatinu připravíme podle návodu na obale a vmícháme do tvarohu. Náplň rozdělíme dle váhy na tři stejně velké porce. Borůvky rozmixujeme ponorným mixérem společně s medem.

3. Z pyré odebereme 1 lžičku a vmícháme ji do jedné porce náplně. Ze zbytku pyré odebereme jednu třetinu a zapracujeme ji do druhé porce tvarohového krému. Do třetí porce náplně nakonec vmícháme zbylé borůvkové pyré. Takto připravené náplně postupně rozetřeme na těsto do formy a necháme v ledničce ztuhnout. Poté sejmeme formu a povrch můžeme ozdobit třeba borůvkami a jedlými květy.