Silný vývar, spousta masa, zelenina a smetana. To je pravý boršč, který si zamilujete.

Ingredience

2 červené řepy
2 mrkve
1 celeru
1 kořenová petržel
200 g bílého zelí
500 g hovězího předního masa
2 cibule
50 g másla
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
300 g sterilovaných rajčat
1000 ml zeleninového vývaru
4 bobkové listy
10 kuliček celého černého pepře
5 kuliček nového koření
ocet dle chuti
krupicový cukr dle chuti

1. Řepu oloupeme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, řepu se zelím na nudličky. Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme společně s nakrájenou kořenovou zeleninou v hrnci na másle.


2. Pak přidáme nakrájené maso a orestujeme ho. Osolíme, opepříme a zalijeme sterilovanými rajčaty. Přilijeme vývar, vložíme koření a přivedeme k varu. Pozvolna vaříme asi 60 minut.


3. Do hrnce přidáme řepu a zelí a vaříme ještě asi 30 minut. Dochutíme octem, cukrem a podle potřeby dosolíme. Hotovou polévku můžeme servírovat se zakysanou smetanou.

  12:00,  aktualizováno  26. března 2019 9:24