Pochutnejte si na nesmrtelné klasice.

Ingredience

1 mrkev
1 cibule
3 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
250 g mletého masa mix hovězí a vepřové
400 g krájených rajčat z plechovky
1 lžička sušené bazalky
sůl podle chuti
mletý pepř podle chuti
250 g špaget
150 g eidamu

1. Očištěnou mrkev nakrájíme na malé kostičky, cibuli najemno a česnek na tenké plátky. Na rozehřátém oleji orestujeme mrkev s cibulí, po 5 minutách přidáme česnek a necháme ho zlehka opéct. Poté přidáme maso a restujeme asi 10 minut na mírném ohni.

2. Pak přidáme rajčata, bazalku, osolíme, opepříme a pomalu vaříme asi 20 minut. V případě potřeby můžeme podlít vodou.

3. Mezitím si v osolené vroucí vodě uvaříme špagety a scedíme. Špagety podáváme s boloňskou omáčkou posypanou nastrouhaným sýrem.