Ingredience

600 g krůtích prsou

1 lžička červené kari pasty

1 lžíce rybí omáčky

3 lžíce ústřičné omáčky

2 limetky

1 lžíce hnědého cukru

sůl

4 lžíce olivového oleje

1/2 svazku pažitky

2 lžíce slunečnicového oleje

2 zralá avokáda

špetka drceného červeného pepře

čerstvé bylinky na ozdobení


1. Očištěné krůtí maso nakrájíme na kostky. V misce smícháme kari pastu, rybí a ústřičnou omáčku. Do pikantní směsi vložíme maso a důkladně promícháme. Necháme asi 3 hodiny odležet.


2. Mezitím připravíme dresink. Do misky vymačkáme šťávu z limetek, přidáme cukr a důkladně promícháme, aby se cukr úplně rozpustil. Pak vmícháme sůl, olivový olej a nakonec nasekanou pažitku.


3. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a kostky marinovaného krůtího masa na něm ze všech stran opečeme.


4. Avokádo rozkrojíme a odstraníme pecku. Lžící vykrojíme dužinu ze slupky a nakrájíme ji na plátky. Plátky avokáda naskládáme vějířovitě na talíř, přelijeme limetovým dresinkem a posypeme červeným pepřem. Ke carpacciu přidáme opečené krůtí maso a ozdobíme bylinkami.


  11:42,  aktualizováno  25. března 2019 18:59