Ingredience

30 g medu

šťáva z 1 citronu

2 lžíce dijonské hořčice

mletý černý pepř

100 ml olivového oleje

malá hrst tymiánu

100 g plátkové slaniny

2 puky červené čekanky

2 puky bílé čekanky

2 velké hrušky

20 g másla

sůl


1. Med, citronovou šťávu a hořčici a pepř smícháme v misce a za stálého míchání přiléváme olej. Nakonec vmícháme polovinu nasekaného tymiánu. Slaninu dáme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby. Pečeme při 180 °C asi 10 minut.


2. Čekanku nakrájíme na čtvrtiny. Hrušky omyjeme, osušíme, přepůlíme a zbavíme jádřinců. Pak vše společně opečeme v pánvi na másle.


3. Opečenou čekanku s hruškami rozdělíme do talířků. Přidáme slaninu a zakápneme připraveným dresinkem. Dochutíme solí a dozdobíme zbylým tymiánem.


  15:54,  aktualizováno  25. března 2019 20:08