Rybí maso je zdravé a lehce stravitelné. Patří mezi hlavní zdroj bílkovin, nenasycených mastných kyselin a vitaminu D. Vyzkoušejte k večeři uvařit výborného candáta s dušenou zeleninou.

Ingredience

800 g filetů z candáta
sůl
hladká mouka na obalení
celý kmín
máslo na opékání ryby
1 větší cibule
3 stroužky česneku
6 rajčat
1 cuketa
2 žluté papriky
olivový olej
mletý černý pepř
několik snítek tymiánu

1. Filety candáta očistíme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Posypeme je kmínem.

2. V pánvi rozehřejeme máslo a porce ryby na něm zvolna z obou stran opečeme dozlatova. Odložíme je na stranu, přikryjeme alobalem a necháme odpočinout.

3. Cibuli s česnekem oloupeme. Cibuli nakrájíme na měsíčky, česnek na plátky. Rajčata omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Cuketu s paprikami očistíme a také nakrájíme na kousky.

4. V pánvi na olivovém oleji osmahneme cibuli s česnekem. Přidáme zbylou zeleninu a tymián. Vše krátce podusíme a dochutíme solí a pepřem. Společně s bramborami a kouskem citronu podáváme k rybě.

  8:00
Témata: bílkovina