Houby rostou, tak můžete vyrazit a z úlovků si pak připravit skvělý salát.

Ingredience

240 g bílé quinoy
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje + na dochucení
450 g směsi lesních hub
3 stroužky česneku
sůl
mletý černý pepř
1 červená cibule
100 g čerstvého baby špenátu
1 citron

1. Quinou propláchneme dvakrát vroucí vodou. Zalijeme ji 480 ml studené vody a přivedeme k varu. Teplotu snížíme, přiklopíme a vaříme cca 15 minut doměkka. 

2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme na menší kousky nakrájené očištěné houby a restujeme asi 5 minut, až budou houby měkké a zlatavé. Chvíli před dokončením přidáme na tenké plátky nakrájený oloupaný česnek a necháme rozvonět. Směs ochutíme solí a pepřem.

3. Teplotu snížíme a do pánve vmícháme uvařenou quinou, na proužky nakrájenou oloupanou cibuli a opláchnuté listy špenátu. Přiklopíme a necháme lehce zavadnout. Nakonec salát dochutíme vymačkanou citronovou šťávou a olivovým olejem. Dle potřeby dosolíme.