Ingredience

Těsto:

400 g hladké mouky

150 g másla

1 vejce

sůl

1 lžička cukru

100 ml mléka

Náplň:

350 g růžičkové kapusty

sůl

3 červené cibule

2 stroužky česneku

1 lžíce másla

mletý černý pepř

snítky tymiánu + na ozdobu

150 g ricotty

150 g zakysané smetany

3 vejce

tuk na vymazání


1. Do mísy nasypeme mouku, přidáme k ní změklé máslo, vejce, trochu soli, cukr, mléko a uhněteme vláčné těsto. Zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho asi 30 minut odpočinout v chladu.


2. Růžičkovou kapustu očistíme a povaříme ji ve vroucí osolené vodě asi 5 minut. Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a překrájíme je na půl. Cibule oloupeme, rozpůlíme a podélně nakrájíme. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno.


3. Cibuli s česnekem orestujeme v pánvi na másle. Přidáme kapustu a směs prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem a tymiánem. V míse promícháme ricottu se zakysanou smetanou a vejci.


4. Kulatou formu vymažeme tukem. Těsto vyválíme na tenký plát, přendáme ho do formy a propícháme ho vidličkou. Osmahlou zeleninu rozložíme na těsto a zalijeme ji ricottovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Vychladlý quiche nakrájíme a podáváme ozdobený tymiánem.

 


  11:13,  aktualizováno  31. března 2019 13:39