Ingredience

750 g růžičkové kapusty

sůl

4 vejce

200 ml mléka

mletý černý pepř

špetku muškátového květu

80 g strouhaného ementálu

špetku tymiánu

250 g listového těsta

máslo na vytření koláčové formy

asi 3 lžíce strouhanky

3 lžíce mandlových lupínků


1. Růžičky kapusty očistíme. V osolené vodě je uvaříme téměř doměkka. Pak je scedíme a necháme dobře okapat.


2. Vejce rozšleháme s mlékem. Osolíme je, opepříme a dochutíme muškátovým květem. Vmícháme najemno nastrouhaný sýr a tymián.


3. Těsto rozválíme na tenký kulatý plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Propícháme ho vidličkou, posypeme strouhankou a rozložíme na něj vychladlé kapustičky. Vše zalijeme směsí vajec a sýra.


4. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme ho asi 40 minut. Asi 10 minut před koncem pečení ho posypeme mandlemi.


  9:18,  aktualizováno  25. března 2019 20:09