Ingredience

2 pórky

150 g hnědých žampionů

2 lžíce másla

sůl

mletý černý pepř

150 g ementálu

2 vejce

250 g creme fraîche

1 balení těsta na quiche


1. Pórek propláchneme studenou vodou a nakrájíme na kolečka. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a pórek krátce orestujeme. Přisypeme žampiony, osolíme je a opepříme, promícháme s pórkem a znovu krátce osmažíme. Směs odstavíme a necháme ji zchladnout.


2. Sýr nastrouháme najemno. Vejce smícháme s creme fraîche, přidáme polovinu nastrouhaného sýra a zchladlou směs. Vše promícháme.


3. Formu na koláč vymažeme máslem a vtlačíme do ní těsto na quiche. Seřízneme okraje a propícháme dno vidličkou. Směs nalijeme do připravené formy a posypeme zbylým nastrouhaným sýrem. Troubu předehřejeme na 190 oC a koláč pečeme asi 40 minut dozlatova.