Ingredience

Těsto:

200 g hladké celozrnné mouky

špetka soli

100 g másla

1 vejce

asi 3 lžíce vody

máslo a mouka na formu

Náplň:

1 cibule

100 g slaniny

asi 2 lžíce oleje

1-2 lžičky drceného kmínu

400 g mletého masa

sůl

mletý černý pepř

400 g kysaného zelí

150 g zakysané smetany

4 vejce

hrst sekané petrželky


1. Prosátou mouku promícháme se solí. Přidáme změklé máslo, vejce a vodu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a v lednici ho necháme hodinu odležet.


2. Na oleji v pánvi dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou. Vmícháme kmín. Pak přidáme mleté maso a osmahneme ho. Osolíme ho a opepříme. Do pánve přidáme dobře okapané zelí a vše společně prohřejeme. Pánev odstavíme a směs necháme zchladnout.


3. Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Vidličkou ho propícháme a rozprostřeme na něj směs z pánve.


4. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, petrželkou a trochou soli. Pak ji rovnoměrně rozlijeme na masovou směs ve formě. Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut.



  9:16,  aktualizováno  25. března 2019 20:09