Ingredience

1 puk čekanky

100 g cherry rajčátek

200 g lososa

100 g krevet

2 vejce

150 ml smetany (12 %)

sůl

mletý bílý pepř

1 lžíce nasekané petrželky

250 g listového těsta

100 g strouhaného tvrdého sýra

1 vejce na potření


1. Čekanku rozebereme na jednotlivé listy. Stejně jako rajčátka je opláchneme a necháme okapat. Lososa a krevety očistíme. Vejce rozklepneme do misky, přidáme smetanu, sůl, pepř i nasekanou petrželku a dobře vše rozkvedláme.


2. Z těsta vyválíme tenký kulatý plát a vyložíme jím crisp talíř tak, aby ho okraj těsta převyšoval asi o 1 centimetr. Těsto na dně propícháme vidličkou.


3. Na připravený korpus rozprostřeme listy čekanky, rajčátka, kousky lososa a krevety. Zalijeme je smetanovou zálivkou a posypeme nastrouhaným sýrem. Okraje těsta, které převyšují talíř, stočíme dovnitř do talíře a potřeme je rozšlehaným vejcem. Koláč vložíme do mikrovlnné trouby a nastavíme program crisp. Quiche pečeme asi 20 minut dozlatova.