Ingredience

4 pstruzi (po 250 g)

hrubá mořská sůl

mletý černý pepř

1 bio citron

olivový olej

Na hranolky:

800 g mrkve

šťáva z 1 pomeranče

olivový olej

20 g hnědého cukru

1 lžíce kukuřičné mouky

2 lžíce nasekané petrželky

Na dip:

6 snítek estragonu

150 g zakysané smetany

cukr podle chuti

šťáva z 1/2 citronu


1. Mrkev oloupeme a nakrájíme na hranolky. Vložíme je do mísy a pokapeme pomerančovou šťávou a olejem. Hranolky posypeme cukrem, moukou a petrželkou. Dobře je promícháme a rozložíme na plech s pečicím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 30 minut.


2. Pstruhy očistíme, omyjeme a z obou stran osolíme a opepříme. Pokapeme šťávou z 1/2 citronu. Ryby opečeme na rozpáleném oleji v pánvi zprudka z obou stran. Pak snížíme teplotu a pstruhy pozvolna dopékáme z každé strany alespoň 8 minut.


3. Omytý a osušený estragon nasekáme nadrobno. V misce promícháme zakysanou smetanu se solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a estragonem. Hotové pstruhy podáváme se zbylým citronem, mrkvovými hranolky a estragonovým dipem.


  14:22,  aktualizováno  25. března 2019 19:02