Ingredience

700 g pražmy (filety)

1/2 limetky

1 šalotka

250 g angreštu

2 lžíce másla

2 lžičky cukru

200 ml bílého vína

2 lžíce olivového oleje

4 plátky parmské šunky


1. Filety z pražmy očistíme, omyjeme a osušíme. Zakápneme je šťávou z limetky a necháme chvíli odležet. Šalotku oloupeme a nakrájíme nadrobno, angrešt očistíme.


2. Šalotku necháme zesklovatět v pánvi na másle. Pak přidáme větší část angreštu, cukr, víno a přivedeme k varu. Vaříme, dokud se šťáva nezredukuje asi na polovinu. Poté omáčku rozmixujeme.


3. Filety opečeme v pánvi na rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Přidáme šunku a zbylý angrešt a necháme společně zapéct v troubě při 190 °C asi 5 minut. Pražmu rozdělíme na talíře, přidáme šunku s angreštem a přelijeme omáčkou. Podáváme např. se šťouchanými bramborami.


  14:49,  aktualizováno  25. března 2019 21:09