Milujete červenou řepu? Pak rozhodně vyzkoušejte tuto lahodnou vegetariánskou pomazánku.

Ingredience

200 g červené řepy
sůl
100 g lučiny
50 g zakysané smetany
1 stroužek česneku
1 citron
1 malá červená cibule
50 g rukoly

1. Řepu důkladně očistíme a vaříme se slupkou ve slané vodě asi 60 minut doměkka. Po vychladnutí bulvy oloupeme a nastrouháme je najemno. Vymačkáme asi polovinu šťávy, přendáme do druhé mísy a šťávu uchováme.

2. K řepě přimícháme sýr rozšlehaný se zakysanou smetanou, utřený česnek se solí, citrónovou kůru a šťávu. Opatrně promícháme a podle hustoty přidáme odloženou šťávu. Natřeme na oblíbené pečivo. Nakonec doplníme kroužky červené cibule a lístky rukoly.

Tip: Dobu přípravy můžeme zkrátit použitím koupené vařené červené řepy.