Uvařte si k nedělnímu obědu podle našeho receptu pomalu pečenou krkovici se salátem z červené čočky.

Ingredience

Na pečení:

900 g vepřové krkovice
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
pepř
2 větvičky šalvěje
2 červené cibule
6 stroužků česneku

Na čočkový salát:

300 g červené čočky
2 lžíce olivového oleje
3 stroužky česneku
1 mrkev
100 g pórku
1 červená papriky
1 lžíce vinného octa
¼ svazku petrželové nati

1. Maso očistíme, svážeme provázkem, potřeme dijonskou hořčicí, osolíme, opepříme, posypeme natrhanými lístky šalvěje a přeložíme do pečicí formy.

2. Cibuli a česnek oloupeme, přidáme k masu, vložíme do předehřáté trouby na 130 °C a pečeme asi 150 minut doměkka.

3. Čočku vložíme do vody s osolenou vodou, uvaříme doměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, vložíme do mísy, zakapeme olivovým olejem.

4. Zeleninu očistíme, nakrájíme na drobné kousky, přidáme do mísy k čočce, dochutíme solí, pepřem, octem, nasekanou petrželovou natí.