Ingredience

1 vejce

2 lžíce oleje

sůl

asi 5 lžic hrubé rýžové mouky

1 menší petržel

2 mrkve

1 malý květák

1 menší pórek

4 lžíce másla

100 g sterilované kukuřice

mletý černý pepř

malý svazek pažitky

menší svazek petrželky


1. Vejce rozklepneme do misky, přidáme olej, podle chuti sůl a postupně vmícháme rýžovou mouku, až vznikne tuhá hmota. Zabalíme ji do mikrotenového sáčku a necháme ztuhnout v ledničce.


2. Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky. V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme na něm pokrájenou zeleninu. Zalijeme ji vroucí vodou tak, aby byla ponořená, osolíme a vaříme, dokud není téměř měkká. Kukuřici přidáme asi 5 minut před koncem varu.


3. Pak do polévky nahrubo nastrouháme ztuhlou zavářku a společně vaříme ještě asi 4 minuty. Dochutíme pepřem a přisypeme nasekanou pažitku a petrželku.


  9:20,  aktualizováno  25. března 2019 20:09