Ingredience

Vývar:

500 g hovězího žebra

1 cibule

kousek zázvoru (3 cm)

5 hvězdiček badyánu

1 lžička soli

1 lžička krupicového cukru

Polévka:

250 g plochých rýžových nudlí

3 jarní cibulky

1 cibule

1 chilli paprička

10 snítek koriandru

300 g hovězí svíčkové nebo roštěnce

100 g výhonků mungo (nebo sójových)

1 limetka


1. Žebra opláchneme ve studené vodě a dáme do hrnce. Zalijeme je 2 litry vody a přivedeme k varu. Pak snížíme teplotu na polovinu a vaříme zvolna asi půl hodiny. Během varu sbíráme pěnu.


2. Mezitím nasucho osmahneme na kolečka nakrájenou cibuli s plátky zázvoru. Nasypeme do vývaru, přidáme badyán, cukr, sůl a vaříme zvolna další 2 hodiny.


3. Nudle si připravíme podle návodu na obalu. Hotový vývar scedíme a přivedeme znovu k varu. Syrové maso nakrájíme na velmi tenké plátky nebo proužky (aby se lépe krájelo, můžeme ho dát na 30 minut do mrazáku) a pak ho rozdělíme do misek. Přidáme rýžové nudle, na nudličky nakrájenou jarní cibulku a tenká kolečka cibule, kroužky chilli papričky, nahrubo pokrájený koriandr a výhonky.


4. Nakonec do misek nalijeme vroucí vývar a podle chuti si každý může do polévky přidat rybí nebo hoisin omáčku. Na stole by také neměla chybět limetka.


  12:57,  aktualizováno  31. března 2019 13:39