Ingredience

150 g pohanky

sůl

70 g másla

2 stroužky česneku

250 g měkkého tvarohu

2 jarní cibulky

mletý čerstvý pepř

1 menší chléb

4 ředkvičky na ozdobu

řeřichu nebo petrželku na ozdobu


1. Pohanku vaříme v osolené vodě asi 35 minut podle návodu na obalu doměkka. Po uvaření ji scedíme a necháme vychladnout a okapat.


2. Změklé máslo s česnekem dáme do mísy a lehce vyšleháme ručním mixérem. Pak přidáme tvaroh, pohanku, nadrobno nasekanou jarní cibulku a vše opatrně promícháme. Nakonec ochutíme solí i pepřem.


3. Chléb nakrájíme na plátky, namažeme pomazánkou a ozdobíme plátky ředkviček. Můžeme posypat řeřichou nebo petrželku podle chuti.


  9:20,  aktualizováno  25. března 2019 20:10