Ingredience Knedlíky: 500 g brambor |
1. Brambory ve slupce uvaříme nejlépe den předem, scedíme a necháme vychladnout. Druhý den brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle nebo propasírujeme. Přidáme vejce, mouku, krupici, sůl a vypracujeme tužší soudržné těsto.
2. Vařené uzené maso nakrájíme na malé kostičky. Na pomoučněném vále vyválíme bramborové těsto na obdélníkový plát silný asi 5 mm, který rozkrájíme na čtverce. Na každý kousek dáme hromádku masa. Zabalíme a vytvarujeme kulaté knedlíky. Ihned je vložíme do vroucí osolené vody a vaříme cca 10 minut.
3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na nudličky. Obalíme ji v mouce a v kastrůlku ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje usmažíme dozlatova. Hotové knedlíky vyjmeme z vody, necháme okapat a dáme do mísy. Podáváme je s dušeným kysaným zelím a křupavou cibulkou.