Ingredience

12 natvrdo uvařených vajec

sůl

mletý černý pepř

1 lžíce nastrouhaného parmazánu

bylinky

Náplň s uzeným lososem:

100 g uzeného lososa

150 g žervé

80 g másla

1 limetka

mletý pepř nebo chilli

Náplň s křenem:

100 g másla

100 g tvarohu

1 lžička hořčice

2 lžíce nastrouhaného křenu nebo krenexu

Náplň s řeřichou a špenátem:

100 g másla

100 g taveného sýra

1 hrst špenátu

1 vanička řeřichy


1. Vařená vejce oloupeme, rozkrojíme na polovinu a žloutky vyjmeme. Malý kousek uzeného lososa necháme na pozdější ozdobení, zbytek rozmixujeme. Žervé vyšleháme s máslem do pěny, zašleháme tři žloutky a nakonec vmícháme lososa. Ochutíme šťávou z limetky, solí, pepřem nebo chilli kořením.


2. Na křenovou náplň vyšleháme změklé máslo se šesti žloutky, tvarohem a hořčicí. Vmícháme nastrouhaný křen nebo krenex a ochutíme solí a pepřem.


3. Na řeřichovou náplň vyšleháme máslo se sýrem a zbylými žloutky. Lžíci řeřichy a špenát rozmixujeme a smícháme se sýrovou směsí a osolíme.


4. Náplně rozdělíme do cukrářských sáčků s řezanou trubičkou a nastříkáme na půlky vařených vajec. Naplněná vejce ozdobíme limetkou, parmazánem, lososem, řeřichou nebo jinými bylinkami.


  8:37,  aktualizováno  25. března 2019 19:02