Ingredience

400 g batátů

20 g mletých ovesných vloček

5 vajec

1 lžička majoránky

2 stroužky česneku

sůl

mletý černý pepř

1 avokádo

15 ml olivového oleje

2 lžíce octa


1. Batáty očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme mleté ovesné vločky, 1 vejce, majoránku, česnek utřený se solí a pepř. Promícháme a na nepřilnavé pánvi tvoříme bramboráčky. Opékáme bez tuku z každé strany asi 2 minuty.


2. V dostatečně velkém hrnci přivedeme vodu k varu a osolíme. Každé vejce rozklepneme do naběračky, přilijeme trošku octa, aby se vejce uzavřelo a opatrně vyklopíme do vody. Vaříme při mírném bublání asi 4 minuty, dokud není bílek uzavřený a bílý.


3. Na talíře rozdělíme batátové placičky, poklademe plátky nakrájeného avokáda a nakonec položíme vejce. Vše osolíme, opepříme a pokapeme olivovým olejem.


  8:36,  aktualizováno  25. března 2019 19:02