Restaurace jsou teď zavřené a vy si nemůžete skočit na pizzu? Upečte si ji doma podle našeho receptu.

Ingredience

200 g hladké mouky
sůl
10 g čerstvého droždí
asi 4 lžíce olivového oleje
200 g ricotty
50 g najemno nastrouhaného parmazánu
30 ml 33% smetany
4 snítky tymiánu
100 g sušené šunky
150 g borůvek

1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme asi 1/2 lžičky soli a promícháme. Do druhé misky nalijeme 120 ml vlažné vody, rozmícháme v ní droždí a přilijeme k mouce. Důkladně promícháme, přidáme asi 2 lžíce olivového oleje a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho potravinářskou fólií a necháme asi 40 minut kynout. 

2. Vykynuté těsto rozdělíme na dvě stejné části, každou rozválíme na oválný plát silný asi 3 mm a potřeme zbylým olejem. Ricottu, parmazán a smetanu dobře promícháme a placky potřeme tenkou vrstvou krému. 

3. Pláty přendáme na plech s pečicím papírem. Tymián opláchneme a otřepeme dosucha. Lístky otrháme a pizzy jimi posypeme. V troubě vyhřáté na 220 °C pečeme asi 15 minut dozlatova. 

4. Na horké pizzy rozložíme plátky šunky a posypeme borůvkami.