Ingredience

1/2 kapra (1000 g)

sůl

2 lžíce rajského protlaku

2 lžíce sladké červené papriky

2 bobkové listy

2 žluté papriky

250 g sterilovaných rajčat

400 g cibule

1 chilli papričku


1. Kapra očistíme od šupin, odřízneme mu hlavu a ocas, odstraníme žábry, odřežeme kosti. Maso nakrájíme na kostky do mísy, osolíme, promícháme ho s rajským protlakem a posypeme trochou červené papriky. Maso necháme v lednici odpočinout.


2. Hlavu, ocas a páteřní kost z ryby vložíme do hrnce. Zalijeme vše vodou, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme rybí vývar. Vývar scedíme.


3. Papriku, rajčata a cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme, nakrájíme a podle chuti přidáme do polévkového základu. Těsně před varem polévku osolíme, přidáme mletou papriku a na silném plameni vaříme 15 - 20 minut.


4. Poté přidáme odleželé rybí maso a polévku necháme ještě dalších 15 minut pod pokličkou vařit. Polévku v této fázi nemícháme, jen občas hrncem zatřeseme. Hotovou polévku podáváme s bílým chlebem nebo bagetou.


  10:10,  aktualizováno  25. března 2019 20:10