Ingredience

1 červená paprika

3 řapíky celeru

1 pórek

150 g žampionů

150 g hub shitake

1500 ml kuřecího vývaru

250 g rýžových nudlí

300 g kuřecích prsou

2 chilli papričky

1 lžíce kukuřičného škrobu

sójová omáčka

ústřicová omáčka

sůl


1. Všechnu zeleninu očistíme a omyjeme. Papriku nakrájíme na kostky, řapíkatý celer a pórek nakrájíme na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na čtvrtky.



2. Do hrnce nalijeme vývar. Vložíme očištěná kuřecí prsa a pozvolna je uvaříme doměkka. Rýžové nudle zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. Měkké maso vyndáme z vývaru. Do hrnce vložíme nakrájené houby, zeleninu a na kolečka nakrájené chilli papričky.



3. Z hrnce odebereme trochu vývaru, ve kterém rozmícháme škrob a zahustíme jím polévku. Krátce povaříme a do polévky přidáme scezené rýžové nudle a na plátky nakrájené kuřecí maso. Polévku dochutíme sójovou a ústřicovou omáčkou a podle potřeby dosolíme.


  6:56,  aktualizováno  25. března 2019 19:00