Ingredience

400 g mraženého hrášku

sůl

50 g parmazánu

1 červená feferonka

2 stroužky česneku

8 snítek oregana

hrst hladkolisté petrželky

100 g bílého jogurtu

mletý černý pepř

2 bagety

200 g sušené šunky

ředkvičky a listový salát na ozdobu


1. Hrášek povaříme ve vroucí osolené vodě asi tři minuty. Pak ho scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.


2. Parmazán nastrouháme najemno. Feferonku očistíme, česnek oloupeme a společně s hráškem, sýrem, bylinkami a jogurtem rozmixujeme.


3. Pomazánku dochutíme solí a pepřem. Bagety nakrájíme na plátky, které pak opečeme nasucho v pánvi. Pomazánku rozetřeme na kousky baget a doplníme plátky sušené šunky. Nakonec je ozdobíme ředkvičkami a listovým salátem dle chuti.


  9:29,  aktualizováno  25. března 2019 20:10