Ingredience

250 g rýžových plochých nudlí

300 g kuřecího masa

2 lžíce sójové omáčky

2 chilli papričky

4 stroužky česneku

4 jarní cibulky

1 svazek pažitky

1 lžíce tamarindové pasty

4 lžíce rybí omáčky

2 lžíce hnědého třtinového cukru

4 lžíce arašídového oleje

2 vejce

sůl

4 lžíce nasekaných nesolených burských oříšků

2 limetky

čerstvý koriandr


1. Rýžové nudle namočíme na 30 minut do studené vody. Maso nakrájíme na nudličky a promícháme se sójovou omáčkou. Chilli papričky a česnek nasekáme nadrobno. Jarní cibulky a pažitku nakrájíme na nudličky. Tamarindovou pastu smícháme s rybí omáčkou a třtinovým cukrem.


2. V pánvi wok zahřeme olej, orestujeme na něm kuřecí maso a vyndáme ho na talíř. Ve stejném oleji usmažíme vejce, mírně je osolíme a omeletu vařečkou roztrháme na malé kousíčky. Přidáme usekané chilli papričky, česnek, jarní cibulku a pažitku.


3. Do pánve vrátíme kuřecí maso a přidáme slité nudle. Vše zalijeme směsí z tamarindu a rybí omáčky, kapkou vody a krátce zprudka povaříme. Podáváme s oříšky, limetkou a koriandrem.


  12:54,  aktualizováno  31. března 2019 13:39