Ingredience

350 g těstovin (penne)

sůl

300 g mraženého hrášku

2 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje extra vergine

1 citron

čerstvě mletý černý pepř

200 g sýra feta

50 g rukoly


1. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu. Osolíme ji a vsypeme do ní těstoviny. Zvolna, bez pokličky je necháme vařit. Když jsou téměř měkké, přisypeme k nim hrášek. Vše dovaříme na skus, scedíme a necháme okapat.


2. Česnek oloupeme, nasekáme nadrobno a osmahneme na oleji. Citron důkladně omyjeme a kůru z něj najemno nastrouháme. Vymačkáme šťávu.


3. Těstoviny s hráškem vrátíme do hrnce. Vmícháme do nich česnek s olejem, citronovou kůru a trochu citronové šťávy. Vše dochutíme solí a pepřem. Nakonec přidáme rozdrobený sýr a rukolu.


  13:17,  aktualizováno  25. března 2019 19:00