Ingredience

250 g těstovin (penne)

sůl

600 g kuřecích prsou

1 lžíce oleje

125 g vlašských ořechů

4 plátky anglické slaniny

250 g cherry rajčátek

60 g vypeckovaných oliv

125 g bazalkového pesta

svazek čerstvé bazalky

1 salát little gem

80 g parmazánu


1. Do hrnce s vroucí osolenou vodou nasypeme těstoviny a uvaříme podle návodu na obalu al dente. Přecedíme je přes síto, necháme okapat a dáme do mísy.


2. Kuřecí maso nakrájíme na kousky a opečeme na pánvi s rozpáleným olejem. Na jiné pánvi nasucho opražíme nahrubo nasekané vlašské ořechy. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kousky a opečeme.


3. Slaninu, ořechy, nakrájená cherry rajčátka a olivy dáme do pánev ke kuřecímu masu a krátce vše orestujeme.


4. Pak kuřecí směs přendáme k těstovinám a dobře promícháme. Přidáme bazalkové pesto, nakrájenou čerstvou bazalku, na tenké proužky nakrájený salát little gem a osolíme. Ještě jednou promícháme, ozdobíme hoblinkami parmazánu a podáváme.