Ingredience

400 g penne rigate

100 g červené čekanky

4 lžíce olivového oleje

80 g sýra ricotta

100 ml mléka

60 g sušených rajčat

1 lžička soli

1/2 lžičky pepře

oregano na ozdobení


1. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme al dente (na skus) . Scedíme je a necháme okapat.


2. Čekanku rozebere na lístky, omyjeme a rozkrájíme na kousky. Na olivovém oleji ji restujeme asi 5 minut.


3. V hrnci mezitím rozpustíme ricottu s mlékem a přivedeme k varu. Do omáčky přidáme pokrájená sušená rajčata a zlehka promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.


4. Těstoviny přidáme k čekance, krátce prohřejeme a rozdělíme na talíře. Přeléváme ricottovou omáčkou a zdobíme lístky oregana.


  13:18,  aktualizováno  25. března 2019 19:00