Ingredience

3 plátky želatiny

400 ml smetany 30 %

1 vanilkový lusk

100 g bílé čokolády

150 ml červeného portského vína

2 lžíce cukru

250 g malin mražených nebo čerstvých

75 g mascarpone


1. Želatinu namočíme do misky se studenou vodou.


2. Polovinu smetany svaříme s vanilkou asi na 2/3 objemu. Přidáme rozlámanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Do směsi vmícháme mascarpone.


3. Želatinu vymačkáme, vložíme do kovové misky a rozpustíme ve vodní lázni. Potom jí vmícháme do čokoládové směsi. Směs nalijeme do kovové mísy a posadíme ji do dřezu se studenou vodou a mícháme než začne houstnout. Potom přimícháme mascarpone a ušlehaný zbytek smetany a pěnu rozdělíme do sklenek a dáme ztuhnout.


4. V kastrůlku svaříme víno s cukrem, přidáme 3/4 malin a vaříme asi 5 minut. Potom vše propasírujeme přes jemné sítko a necháme vychladnout. Malinové pyré nalijeme na ztuhlou pěnu a doplníme zbylými malinami.


  13:57,  aktualizováno  25. března 2019 19:01