Ingredience

4 vykuchané pstruhy

3 stroužky česneku

4 lžíce olivového oleje

2 lžíce vinného octa

4 snítky rozmarýnu

sůl a mletý černý pepř

1 citron

Na špízky:

1 lilek

1 cuketu

16 mladých cibulek

2 lžíce olivového oleje


1. Pstruhy omyjeme, očistíme a osušíme. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Pro přípravu marinády nalijeme do misky olivový olej a ocet, přidáme natrhané lístky rozmarýnu, ochutíme solí a pepřem a vše promícháme.


2. Cuketu i lilek omyjeme a nakrájíme na kousky, cibulky očistíme. Zeleninu vložíme do mísy, zakapeme olivovým olejem a osolíme. Pak na menší špízy napichujeme střídavě cibulky, kousky cukety a lilku.


3. Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe na něj pstruhy. Do každého z nich vložíme snítku rozmarýnu, posypeme plátky česneku a potřeme připravenou marinádou.


4. Ke pstruhům přidáme připravené zeleninové špízy, vložíme plech do předehřáté trouby a při teplotě 190 °C pečeme asi 18-20 minut. Během této doby pstruhy několikrát potřeme marinádou. Upečenou rybu zakapeme citronem a podáváme se zeleninovými špízky.


  8:21,  aktualizováno  25. března 2019 20:09