Ingredience

4 pstruzi

sůl

mletý černý pepř

1 lžička kmínu

2 citrony

2 lžíce hladké mouky

4 snítky rozmarýnu

8 snítek tymiánu

100 g másla


1. Pstruhy očistíme, omyjeme a osušíme. Osolíme je, opepříme, posypeme kmínem a zakapeme citronovou šťávou.


2. Připravené pstruhy zlehka obalíme v mouce. Přebytečnou mouku sklepeme a pstruhy položíme na plech vyložený pečicím papírem. Do břišní dutiny vložíme polovinu bylinek. Zbylé bylinky nahrubo překrájíme a pstruhy jimi posypeme.


3. Na každého pstruha položíme plátek másla. Pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 15-20 minut. Během pečení je přeléváme vypečenou šťávou. Pečené pstruhy podáváme s koprovými bramborami a zdobíme citronem.


  9:45,  aktualizováno  25. března 2019 19:00