Losos je oblíbená ryba, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušet ho můžete třeba s kuskusem a granátovým jablkem.

Ingredience

200 g kuskusu
1 granátové jablko
2 stonky řapíkatého celeru
1 mrkev
olivový olej podle potřeby
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry
sůl
pepř
4 filety z lososa
šťáva z jednoho citronu
máslo na opékání

1. Kuskus připravíme podle návodu, dáme ho do mísy a přidáme semínka granátového jablka, na kousky nakrájený řapíkatý celer a nastrouhanou mrkev. 

2. V misce smícháme olej, citronovou šťávu, kůru, sůl a pepř. Přidáme do kuskusu a důkladně promícháme. 

3. Lososa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Opečeme na másle a podáváme s kuskusem.