Ingredience 5 svazků ředkviček Na ředkvičkové pesto: Na lososa: |
1. Ředkvičky omyjeme a odkrojíme konce. Ředkvičky přepůlíme a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Vše lehce pokapeme 20 ml olivového oleje, osolíme a posypeme tymiánem. Pečeme s při 150 °C přibližně 30 minut.
2. Citronovou šťávu a kůru, sezamová semínka, parmazán, petrželky, listy z ředkviček a 80 ml olivového oleje vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké pesto, které necháme na hodinu rozležet v lednici.
3. Lososové filety osolíme, opepříme a na grilovací pánvi nebo na olivovém oleji ogrilujeme z každé strany asi 4 minuty. Losos podáváme s pečenými ředkvičkami, ředkvičkovým pestem posypané nasekanou pažitkou.