Ředkvičky jí většina z nás syrové. Jsou totiž skvělou vitaminovou bombou. Rozhodně ale stojí za vyzkoušení je i upéct a to třeba právě podle našeho receptu.

Ingredience

5 svazků ředkviček
20 ml olivového oleje
sůl
1 lžíce tymiánu
pažitka

Na ředkvičkové pesto:
šťávu a kůru z 1 citronu
50 g sezamového semínka
30 g parmazánu
30 g plocholisté petržele
5 svazků hezkých ředkvičkových listů
80 ml olivového oleje

Na lososa:
4 filety lososa
čerstvě mletý pepř

1. Ředkvičky omyjeme a odkrojíme konce. Ředkvičky přepůlíme a rozložíme na plech vyložený pečícím papírem. Vše lehce pokapeme 20 ml olivového oleje, osolíme a posypeme tymiánem. Pečeme s při 150 °C přibližně 30 minut.

2. Citronovou šťávu a kůru, sezamová semínka, parmazán, petrželky, listy z ředkviček a 80 ml olivového oleje vložíme do mixéru a rozmixujeme na hladké pesto, které necháme na hodinu rozležet v lednici.

3. Lososové filety osolíme, opepříme a na grilovací pánvi nebo na olivovém oleji ogrilujeme z každé strany asi 4 minuty. Losos podáváme s pečenými ředkvičkami, ředkvičkovým pestem posypané nasekanou pažitkou.