Ingredience

400 g kuřecích křídel

400 g kuřecích paliček

1 sterilovaná jalapeňos paprička

2 lžičky římského kmínu

2 lžičky oregana

1 lříce medu

1 lžička chilli

1 limetka

1 lžíce rostlinného oleje

sůl

4 jarní cibulky

300 g keříkových rajčat


1. Kuřecí křídla a paličky očistíme, omyjeme a osušíme. Do mísy vložíme jalapeňos papričku, kmín, oregano, med, chilli, limetkovou šťávu, rostlinný olej, sůl a vše rozmixujeme.


2. Kousky kuřete vložíme do mísy s marinádou a rukama ji vmasírujeme do masa. Asi 20 minut necháme marinovat. Jarní cibulky očistíme a překrájíme na polovinu, rajčátka omyjeme.


3. Marinované kuře dáme na plech, vložíme ho do trouby vyhřáté na 190 °C a zhruba 45 minut pečeme. Na posledních 5 minut přidáme rajčátka a cibulky a společně s masem dopečeme.


4. Pečené kousky kuřete s jarní cibulkou podáváme se zakysanou smetanou s koriandrem, rajčaty, chilli a cibulovým salátem.