Ingredience

8 větších brambor

sůl

50 g másla

200 ml zakysané smetany

130 g měkkého tvarohu

sůl

bílý pepř

1 lžička citronové šťávy

1 lžíce pažitky

kopr

petrželka


1. Brambory dobře omyjeme a 10 minut povaříme. Vychladlé brambory z jedné strany rozkrojíme do poloviny, osolíme a do řezu dáme kousek másla. Pak brambory jednotlivě zabalíme do alobalu a pečeme 20 ? 25 minut při teplotě 160°C.


2. Bylinky dobře vypereme necháme okapat a najemno nasekáme. V misce smícháme měkký tvaroh se zakysanou smetanou a osolíme a opepříme. Elektrickým šlehačem směs dobře prošleháme, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přimícháme najemno nasekané bylinky.


3. Měkké brambory rozbalíme z alobalu a z boku jemně zmáčkneme, aby se více otevřel řez. Do řezu lžící rozdělíme bylinkovou náplň a ozdobíme snítkou kopru. Brambory se mohou podávat jako samostatné jídlo nebo jako příloha k pečenému masu.


  8:59,  aktualizováno  31. března 2019 13:39