Ingredience

6 velkých brambor

sůl

300 g brokolice

150 g lučiny

2 lžíce celozrnné hořčice

1 vejce

mletý černý pepř

70 g ovčího sýra pecorino

olej na vymazání plechu

Na dip:

200 ml bílého jogurtu

1 stroužek česneku

8 lístků máty


1. Brambory omyjeme a ve slupce je uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je a necháme zchladnout. Pak brambory podélně rozpůlíme, vnitřní část vydlabeme a dáme do mísy.


2. Brokolici omyjeme, rozdělíme na růžičky a krátce ji povaříme v osolené vroucí vodě. Scedíme ji, nasekáme nahrubo a přidáme do mísy k bramborám. Vše vidličkou rozmačkáme a vmícháme lučinu, hořčici a vejce. Směs osolíme, opepříme a promícháme.


3. Rozpůlené a vydlabané brambory naplníme brokolicovou směsí. Posypeme je nastrouhaným ovčím sýrem a rozložíme na plech vymazaný olejem. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 15 minut dozlatova.


4. V misce promícháme jogurt s prolisovaným česnekem, solí, pepřem a nasekanými lístky máty. Dip podáváme k upečeným bramborám.


  11:38,  aktualizováno  25. března 2019 19:00