Ingredience: 1 šalotka Na omáčku: |
1. Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme šalotku, víno, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a necháme přes noc marinovat.
2. Pak masovou směs umeleme najemno společně s játry. 3/4 množství necháme stranou a 1/4 umeleme ještě jednou. Poté dle chuti vše osolíme, opepříme a smícháme s pistáciemi.
3. Formy vyložíme potravinovou fólií a plátky slaniny, aby přečnívaly. Naplníme směsí, uzavřeme a ve vodní lázni pečeme v troubě při 100°C asi 3 hodiny. Formy vyndáme a necháme vychladnout.
4. Brusinky asi 15 minut povaříme s cukrem, vínem a zázvorem a necháme vychladnout. Paštiku vyjmeme z formiček, odstraníme fólii a podáváme s brusinkovou omáčkou, ozdobené polníčkem.