S touhle mega dobrotou je sice trochu víc práce, ale výsledek stojí zaručeně za to!

Ingredience:

1 šalotka
200 g vepřové krkovice
200 g zvěřiny
100 g kuřecích prsou
40 ml portského vína
8 snítek tymiánu
sůl a čerstvě mletý černý pepř
200 g kachních jater
100 g vyloupaných pistácií
100 g plátkové slaniny 

Na omáčku:
400 g brusinek
50 g cukru
50 ml červeného vína
30 g nadrobno nakrájeného zázvoru
polníček na ozdobení

1. Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Maso nakrájíme na kostičky a dáme do misky. Přidáme šalotku, víno, lístky tymiánu, osolíme, opepříme a necháme přes noc marinovat. 

2. Pak masovou směs umeleme najemno společně s játry. 3/4 množství necháme stranou a 1/4 umeleme ještě jednou. Poté dle chuti vše osolíme, opepříme a smícháme s pistáciemi. 

3. Formy vyložíme potravinovou fólií a plátky slaniny, aby přečnívaly. Naplníme směsí, uzavřeme a ve vodní lázni pečeme v troubě při 100°C asi 3 hodiny. Formy vyndáme a necháme vychladnout. 

4. Brusinky asi 15 minut povaříme s cukrem, vínem a zázvorem a necháme vychladnout. Paštiku vyjmeme z formiček, odstraníme fólii a podáváme s brusinkovou omáčkou, ozdobené polníčkem.