Ingredience

200 g zelené francouzské čočky

2 bobkové listy

3 plátky toastového chleba

300 g žampionů

1 středně velká cibule

2 stroužky česneku

olivový olej

4 větvičky tymiánu

2 natvrdo vařená vejce

3 vejce

80 g nastrouhaných lískových ořechů

sůl

čerstvě drcený pepř


1. Čočku zalijeme vodou, přidáme bobkový list a uvaříme dokud není měkká. Scedíme a necháme dobře okapat. Toastový chléb rozmixujeme na jemnou drť.


2. Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Cibuli s česnekem oloupeme a nasekáme. V pánvi nahřejeme olej, přidáme houby a zprudka opékáme. Když jsou houby hnědé, přidáme cibuli a česnek s lístky tymiánu. Směs 2 minuty restujeme, odstavíme a necháme vychladnout.


3. Čtvrtinu houbové směsi dáme stranou a zbylou přendáme do mixéru a společně s čočkou rozmixujeme na pastu. V míse smícháme s toustovou drtí, nastrouhanými vejci, čerstvými vejci a ořechy. Podle chuti osolíme, opepříme a rozdělíme vymazaných formiček. Formičky pečeme při 130°C asi 25 minut ve vodní lázni podle velikosti formiček.


  10:00,  aktualizováno  25. března 2019 18:59